Tegels met een twist


Getriggerd door een mozaïekproject van mij in de zomer van 2010, begint mijn echtgenoot rond te kijken naar wat er allemaal nog meer mogelijk is op steen- en tegel gebied. Hij bedenkt iets dat nog nooit iemand gedaan heeft en het afgelopen jaar is een onderzoek geweest naar de mogelijkheden van een eeuwenoud product in een totaal nieuwe bewerking.
Een tournee langs designwinkels leert dat een beetje badkamer tegenwoordig wel een persoonlijk concept moet zijn, een verhaal hoort te hebben zelfs.
Een beetje zakgeld over, en de douchekop wordt een rainmaker.
Het nieuwe douchen doen we dankzij de nieuwe airpower technologie onder grote rainflowstralen die raindance heten en rainfall. Jaja..
Douchekoppen worden architectonische elementen met een rainbrain en natuurlijk een raindrain.
Geen kranen meer maar showerpipes en douchepanelen, aan knopjes draaien voor hitte, koelte massage of stoom. Niks geen loodgieters meer, nee straal-laboratoria voor douchetechnieken en intelligente doorstroombegrenzing, want we moeten ook een beetje zuinig doen met het milieu.
Hoe mieters onze badbeleving ook mag zijn, het lijkt er verdacht veel op dat we in onze badkamers en keukens nog steeds een recht toe recht aan mentaliteit prefereren wanneer het om de tegelmuren en vloeren gaat. Alles is keurig recht.
..en die tegels, daar gaat het ons nu om. Die willen wij anders.
We zijn gaan spelen met de vormen van tegels en ik heb patronen bedacht waar voornamelijk gebogen lijnen en organische contouren de boventoon voeren.
Een nieuwe bedrijf, met een nieuwe produkt.
We noemen het “Sarmonti.”
Het resultaat is een verbazingwekkend elegante en levendige standaard collectie en voor de durfal een uniek kunstwerk op persoonlijke situatie en wensen toegepast. Geweldig om te maken.
Zo hehe das eruit. Wilt u wel geloven dat dit al maanden jeukt?

Een gedachte over “Tegels met een twist

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s