SHORTWORKS

Schildervierdaagse in sfeervol monument Gerrit van Houten huis in Groningen.

Wil jij 4 dagen lang intensief begeleid worden in een creatief proces?
Van woensdag tot en met zaterdag werken aan het schilderij dat je al zo lang had willen maken?
Short-Works biedt je nu die kans.
Ik kan je leren om in 4 dagen een compleet schilderij te maken.
We doen dat van woensdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 16.00 u.
Met een lunch tussen 12.00u en 13.00u.
Dag 1. We beginnen met een degelijke voorstudie. (houtskool)
Dag 2. Materiaalkennis (acryl), de onderschildering (een schets met verf) en de start van het schilderij dat je aan je muur wilt hangen.
Dag 3-4. We gaan samen de diepte in met dat kunstwerk van jou. Ik deel al mijn kennis en kunde, tips en trucs met je, en ben niet eerder tevreden dan dat jij dat bent. Je wandelt met een goed doorwrocht produkt de deur uit.
We zijn nooit met meer dan 4 personen. Zodat ik je vol aandacht kan begeleiden.
Voor deze short-work betaal je € 350 euro pp inclusief materiaal en lunch.
De short-work start op 3 april en duurt t/m 6 april 2013
Kom. Ik breng je in beweging!

3 gedachten over “SHORTWORKS

 1. Diana Ploeger on februari 23, 2012 om 3:41 pm zei:
  Ik heb ook meegedaan aan Short Works.
  Ik had nog nooit eerder geschilderd, maar al wel sinds enkele weken begonnen met houtskool tekeningen. Ik heb enorm van deze 4 dagen genoten. Het waren zeer mooie dagen, wat ook resulteerde in een prachtig schilderij.

  Roxanne begeleid je op zo een manier dat je het beste uit jezelf haalt. Als ik naar het eindresultaat kijk kan ik nog steeds niet geloven dat ik het schilderij zelf gemaakt heb.

  De 2e cursus dag liep ik enorm vast, dit begon de avond ervoor al. Alsof Roxanne dit voelde aankomen, zei ze de 2e dag we gaan vandaag iets heel anders doen. ” Jij gaat met verf smijten”.
  Dit had ik ook nog nooit eerder gedaan. Heerlijk vond ik dit, het effect hiervan was dat ik mijn angst overwon en vol moed kon verder gaan met mijn schilderij.
  Buiten het feit dat het creatief bezig zijn erg leuk is en het schilderen zeer ontspannend werkt, hebben deze 4 dagen mij ook geleerd dat je veel meer kunt dan je soms zelf denkt.
  Ik kan iedereen aanraden de short-work te doen!

  Dank je wel Roxanne! Ik kom in de toekomst zeker nog een keer een short Work doen.

  Op dit moment zit ik nog in de Shortworks van Roxanne. Het is een prachtige reis. Mijn voornemen was om voor wie voor mij voelbaar dichtbij is op een doek te schilderen. Zonder voorbereiding of plaatjes ben ik in het diepe gesprongen. Roxanne heeft het talent om de juiste vragen te stellen, en vervolgens kwam het proces op gang. Stap voor stap, en als ik het niet wist hoe verder, deed Roxanne het me voor op een klein doek. Dit gaf me het zelfvertrouwen om verder te gaan. Tussen de middag stond er elke keer een heerlijke gezonde lunch klaar, wat een verwennerij!
  Als je op twitter zoekt op #shortworks kun je zien wat tot nu toe het resultaat is van mijn ‘draak’
  Ik ervaar het als een soort verliefdheid om uit je eigen handen te zien ontstaan op doek wat er eerder nog niet was.
  Een prachtige en ontroerende ervaring waar ik heel dankbaar voor ben Rox!
  Tot snel,

  Liefs Annelies Leiwakabessy

 2. Arnold te Raa on februari 23, 2012 om 12:24 pm zei:
  “Maak het schilderij dat je altijd al wilde maken”.
  Dat was de uitnodiging van Roxanne aan mij. Even over nadenken. Ondertussen praat Roxanne verder “ik help je met een voorstudie en de uitwerking. Je doet alles zelf”. Mijn hersenen schieten van kan niet, tot lastig naar uitdaging. Ik kies voor het laatste ik ga de uitdaging aan. Het wordt een zelfportret. Roxannes ogen glinsteren “jij hebt lef!”. Ik weet dat een zelfportret een van de lastigste dingen is om te maken.
  De extra uitdaging zit in de manier waarop ik het ga uitvoeren. Geen idee wat iedere stap betekent. “We gaan voor de klassieke methode”. Oh, en dat betekent? “Voorstudie, onderschildering, etc”. Ok, zo werk ik normaal nooit. Ik pak een doek, begin en zie waar ik uitkom. Nog een extra uitdaging, ik ga nu kwasten gebruiken. Dat doe ik anders ook niet. Voor mijn gevoel heb ik het mezelf aardig lastig gemaakt. Ik laat alle vaste denkpatronen los en geef me over aan Roxanne. Vakkundig let ze goed op wat ik doe en geeft op tijd weer een nieuwe instructie. Met grote streken staan de eerste halen houtskool op het papier. Zo, het begin is er. Met veel plezier werk ik een paar schetsen uit in zwart en wit.
  De volgende fase breekt aan. Verfpalet uitzoeken. Ook hier komt de vakkennis van Roxanne naar voren. Nog wat onwennig kijk ik naar de kleuren die voor me staan. In mijn gedachten bedenk ik wat ik waar zal gebruiken. Heeft helemaal nog geen zin want ik maak eerst de achtergrond en daarna de onderschildering. Als de achtergrond droog is schilder ik een ‘groot ei’ als contouren voor mijn eigen hoofd. Links naast me staat een spiegel waar ik naar mijn eigen gezicht kijk. Ja, dat is vreemd. Veel te snel wil ik de kwast als potlood gebruiken en dat is natuurlijk niet de bedoeling volgens Roxanne. “Je gaat nog geen lijnen trekken, eerst donker dan licht”. Hoera al weer verwarring. Een paar donkere vlekken voor mijn ogen en nog wat vlekken voor schaduw enzo. Constant kijk ik naar mijn eigen gezicht in de spiegel. Als ik al te veel mijn eigen zin doe begint Roxanne om mij heen te draaien. Turend door de wimpers van haar ogen kijkt ze naar het doek. “Niet goed?” zeg ik. “O jawel”. Onvermijdelijk volgt natuurlijk het professionele advies. Precies de prikkel die ik nodig heb om bij de les te blijven. De verhoudingen moeten wel kloppen natuurlijk.
  De komende dagen blijven de patronen zich herhalen van tips adviezen. Stap voor stap doorloop ik de fases van onderschildering tot eindresultaat. Af en toe loop ik tegen mijn zelf opgeworpen denkbeeldige muur aan. Roxanne roept dan opeens “eerst maar even thee dan?”
  Ik heb genoten van de manier waarop Roxanne mij heeft begeleid. Haar inzicht en vakkundigheid hebben mij geholpen om een zelfportret te maken waar meer in zit dan een afbeelding die lijkt op mijn gezicht. Het doek hangt in de woonkamer als een mooie herinnering aan een experience!
  Dank je wel Roxanne. Ik kom graag nog een keer terug:-]

  Marian Bakker on februari 24, 2012 om 12:28 pm zei:
  Een paar maanden geleden heb ik bij Roxanne een Short Work gedaan.
  Heel impulsief eigelijk, want ik had nog nooit geschilderd en tekenen had ik sinds de middelbare school niet meer gedaan.
  Iemand zei tegen mij dat ik meer met m’n creativiteit zou moeten doen en toen lag daar ineens die uitnodiging.
  Doodeng vond ik het, maar Roxanne wist me helemaal gerust te stellen, hielp me door het hele proces van idee tot uitvoering. Ze gaf goede tips, hielp me wanneer ik dat nodig had.
  Ik heb veel geleerd, met krijt getekend, een schets gemaakt, het over gezet op doek, hoe je kleuren uitzoekt, welke penselen ik het beste kon gebruiken enz.. En als ik even vastliep, ‘k ben best wanhopig geweest zo van waar ben ik aan begonnen.. mocht ik op een oefendoek van alles uitproberen of deed ze wat dingen voor op een ander doek.
  Het resultaat is een schilderij waar ik heel blij mee ben, waar mensen van zeggen dat ze bijna niet geloven dat ik die heb gemaakt.
  Ik ben erg onder de indruk van Roxanne, en haar professionaliteit, hoe ze dit allemaal uit je kan krijgen. Want een ding is voor mij zeker, zonder haar was dit nooit gelukt!
  Als het even kan ga ik dit jaar zeker weer een Short Work doen!
  Roxanne bedankt!!

 3. Ik ben dol op zingen, toneelspelen, films maken, lesgeven, regisseren, etc., maar schilderen vond ik net een brug te ver. En dan ook nog op een zolder met vier anderen…… Best eng!
  Omdat ik Roxanne ken als een lief, onorthodox mens die met niet al te veel vooroordelen in het leven staat, durfde ik het aan om te schilderen. (Hoewel?!).
  Roxanne heeft mijn verwachtingen ver overtroffen. De ambiance is rustig, de sfeer relaxed, er is genoeg ruimte voor iedereen, er klinkt mooie muziek en de lunches en tussendoortjes zijn heerlijk en gezond. Materiaal is er in overvloed. Ook dat is perfect verzorgd.
  Dan Roxanne zelf: onder haar coachende begeleiding kreeg mijn schilderij procesgewijs steeds meer diepte. Niet alleen qua verf. Gaandeweg drong het thema van het schilderij zich meer en meer op, waardoor het ook een innerlijke reis werd. Op het doek kwamen er lagen bij en van binnen gingen er lagen af, bij wijze van spreken. Heel bijzonder.
  Ik kwam mezelf ook tegen o.h.g.v. zelfbeoordeling (lees:veroordeling), gebruik van vorm en kleur (mijn eigen gekozen kleurenpalet verrastte me), hang naar perfectie (dus frustratie) en doorzettingsvermogen. Maar altijd weer was daar Roxanne die met een opbeurend wijs woord of een technische aanwijzing me verder hielp. Positief en steunend. Dat zag en hoorde ik haar ook bij anderen doen. Roxanne heeft de gave om op een zachte, vakkundige manier mensen boven zichzelf te laten uitstijgen. Iedereen gaat trots en tevreden met een eigen uniek schilderij onder de arm de deur uit. Hoe ze dit precies doet weet ik niet. Ik noem het Methode Monsanto. MM staat dan voor: Vakkundig-Integer-Liefdevol. Dat het eindresultaat ook nog mooi van kleur en vorm is, is Mooi Meegenomen.
  Ik ben supertrots op mijn eindproduct. Het schilderij hangt bij ons in de hal alsof het daar altijd al heeft gehangen. Schilderen bij Roxanne is een bijzondere ervaring. Ik zou het zó weer willen.
  Margriet van den Eijnden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s